Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lasse Terrängbilder

GM orientering och Göinge TrailRun 2015


Välkommen till löparfest i Hässleholm 14-16 augusti!

 

Välkommen till Hässleholm, Sveriges vagga

Sverige äldsta kända bosättning ligger i Finja, strax utanför Hässleholm. Det är säkert ingen slump att man hamnade i gränslandet mellan slätt- och skogslandskap. Det strategiska läget har haft stor betydelse för staden. Snapphanekrig, militärstad och järnvägsknut är ord som ofta nämns i samband med beskrivningar av Hässleholm.
I år hoppas vi att även kommas ihåg för några härliga dagar med orienteringstävlingar. Vi vill sätta Hässleholm på kartan :-).

 

Fredag-Sprint 

Fredag kväll avgörs GM i sprintorientering inne i Hässleholm. Arenan bygger vi upp vid Qpoolen, idrotts och simhall i östra delen av centrum (ca 300 m från Linneskolan där vi har logi).
Sprint innebär högt tempo och intensiv orientering. Området vi bjuder på är omväxlande med park, hyreshus och skolområden. Ganska enkel orientering,men tätt med kontroller gör att man måste vara med precis hela tiden.
Vi erbjuder publiken att springa någon av ungdomsbanorna direkt efter sista ungdomsstart. De öppna klasserna kallar vi för ÖMDH13-ÖMDH16 (åtta olika banor).
För att följa en sprinttävling krävs det en bra speaker. Isak Bergman kommer att hjälpa oss med detta. Det går också bra att gå ut i tävlingsområdet och heja. Tänk bara på att inte hjälpa löparna med deras orientering, endast heja på.
För parkering, läs gärna våra anvisningar som ligger tillgängliga på Eventor från ca 2 veckor före tävlingarna.
Första start är kl 18. Vi har ingen karantän. Vi förutsätter att man inte lämnar upplysningar om banan efter eget lopp till löpare som startar senare.

 

Lördag-GM Långdistans

Lördag-nationell Långdistans

Söndag-GM Stafett

Söndag-nationell Medeldistans med Elitklasser

Lördag och söndag skall vi få njuta av den fantastiska naturen i Vedema. Området har mycket öppen högstammig skog, både bok och gran, mycket backar, en slingrande å och mycket mer. För en som tycker om att springa i skogen är detta ett riktigt guldkorn.
På lördagen springer vi en långdistans med första start klockan 11, och på söndagen tävlar ungdomarna i en distriktsstafett medan övriga erbjuds en backig medeldistans.
Anmälan till tävlingarna sker via Eventor. Öppna motionsbanor kan anmälas på plats, men anmäl gärna även dessa via Eventor.

 

Lördag-Göinge TrailRun 

På lördagen avgörs för första gången ”Göinge TrailRun”. En löptävling på stigar i Vedema. En tuff och härlig runda på ca 6 eller 11 km. Upplevelsen man får när man springer på slingrande skogsstigar, i branta backar, längs den slingrande ån och högt uppe med vidsträckt utsikt är något man tar mad sig från detta loppet.

 

Logi på Linneskolan

Distrikten i Götaland erbjuds logi på hårt underlag och måltider för ungdomar och ledare.

Linneskolan ligger ca 300 meter från sprintarenan vid Qpoolen, och en dryg mil från skogstävlingarna i Vedema.

Läs mer i inbjudan till GM, i PM för boende/logi och använd beställningsformulär som finns tillgängligt i Eventor.

 

Väl mött!

Hässleholms OKs tävlingsledning. 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 05:53 Skribent: Anders Nilsson

Postadress:
Hässleholms OK - Orientering
c/o Yvonne Andersson, Mejselvägen 4
28149 Hässleholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sekreterare@hassleho...

Se all info