Hoppa till sidans innehåll

Klubbresa 5-7 oktober, Stockholm

2018-08-13 16:54
Även i år planerar vi en klubbresa till 25mannahelgen i Stockholm. Hoppas många följer med på höstens tävlingsresa!
  • Uppdaterad: 2018-08-13 17:07

Först - ALLA HOKare och i mån av plats andra är välkomna med på denna resan. Alltså inte bara de som vill springa i stafettlaget!

Sedan - INTRESSEANMÄLAN vill vi ha in så fort som möjligt, och från de som brukar vara med vill vi också veta om ni inte kan följa med! Senast 29 augusti måste vi ta definitivt beslut att resa! (Ring, maila, prata med eller skicka bud till Lasse. 0705958503, This is a mailto link)

 

Så över till inbjudan (med ungefär samma text som vanligt…):

Ta chansen att uppleva stämningen runt Sveriges största orienteringsstafett, 25manna.

Hoppas många är sugna på att följa med. Både de som vill springa i laget, de som vill få en kul söndagstävling och de som bara vill följa med som supportrar är välkomna!
Vi åker buss från klubbstugan i Hässleholm fredag 5 oktober kl 13. Vi stannar för mat ca 16.30.
Vi bor på Good Morning Hotel i Kista där vi bokat 31 bäddar, så det finns plats för fler än de som tas ut i laget. Just i år bor vi på gångavstånd från arenan (ca 2,5-3 km).
Under lördagen är vi på tävlingsarenan i stort sett hela dagen. Läs mer om tävlingen här. Starten går kl 9 och sedan är det full rulle fram tills vår sista löpare går i mål ca kl 16. Hela tävlingen är intensiv med alla parallellsträckor. Mest spektakulärt att se på är nog när tredje sträckans löpare går ut fyra i taget från varje klubb.
Lördag kväll äter de som vill middag tillsammans på hotellet. Klubben står för en enkel måltid i hotellets restaurang. Anmäl om ni inte äter med oss på kvällen! Övrig mat får var och en lösa själv vid stopp med bussen, på stan eller på tävlingen.
På söndagen deltar de som vill i 25mannakorten. En stor medeldistanstävling med samma arena som på lördagen. Glöm inte att anmäla er till denna! OBS! Även i år kan man önska startgrupp. Undvik att väja sista gruppen så kommer vi hem något tidigare.
När sista HOKare gått i mål och duschat åker vi tillbaks mot Hässleholm.

Avgifter:
Vuxen 750 kr
Ungdom tom 20 år 450 kr
Familj 2000 kr

Enbart bussresa 300 kr

I mån av plats erbjuder vi andra än HOKare att följa med för 1000 per person, inkluderande resa, hotell och mat lördag kväll.


Anmälan:

Intresseanmälan enligt ovan.
Definitivanmälan  senast 28 september till Tomas, Matts eller Lasse
(hotellbokningen kan behöva justeras. Om många anmäler sig sent kan vi ha tvingats lämna återbud till några rum redan 18/9… så anmäl er gärna så fort som möjligt om ni vet att ni skall med!)

Principer för laguttagning:
Inom ramarna för 25manna sätter vi ihop ett lag där vi väger samman nedanstående prioriteringar.
Första prioritet är att de HOK-ungdomar och juniorer som följer med och vill springa skall få en lämplig sträcka.
I andra hand kommer HOKs DH21-löpare.
I tredje hand fyller vi på med HOKare som vill vara med och i mån av plats kompletterar vi även med löpare från andra klubbar.

(inom parentes… (som ni ser) kan nämnas att vi hittills alltid behövt komplettera)


Så här kan det gå till under 25mannaresan:
Fredag lunch samlas vi förväntansfulla och kliver in i bussen. Vi lite äldre sätter oss långt fram medan klubbens framtid regerar i bakre delen av bussen.
Vi stannar och äter vid Ödeshög-Mjölby. Restaurangerna brukar fyllas av orienterare från olika klubbar.
Fredag kväll kommer vi till vårt hotell och ganska snart har de yngre landat med telefoner, paddor och spel medan vi äldre sitter och lägger upp planer och taktik för morgondagen innan vi går och sover i sköna sängar.
Efter en tidig frukost åker vi till tävlingsplatsen. I år bor vi så nära att vi kan gå till tävlingen och lämnar bussen vid hotellet. Från bussavsläppet ringlar en lång ström av färgade overaller från finska, svenska och norska lag som vandrar mot Arenan och vi ansluter från vårt håll.
På 25manna måste man vara beredd på att det är KALLT och BLÖTT. Dvs, ta med varma (varma!!) kläder och gummistövlar.
Vi sätter upp vårt tält på anvisad plats, och spanar sedan in starten. I år är det damernas tur att inleda, och herrarna avslutar med sistasträckan.
Under tävlingen finns det en del att sysselsätta sig med. Populärt är att spana in sporttältet och att stå i kö till toa eller mat/fika.
Efter två sträckor ökar intensiteten i tävlingen avsevärt. Det är då fyra personer från varje lag ute samtidigt och det blir nästan omöjligt att ha koll på läget. Vi spanar in våra skånska konkurrenter och försöker hålla dem bakom oss så gott vi kan.
Flera av sträckorna brukar ha varvning inne på arenan. Där försöker vi heja på våra lagkamrater. Speciellt de sista tre löparna brukar få ett härligt stöd.

När sista löparen gått i mål går vi tillbaks till hotellet.
På lördagskvällen bjuder klubben på en middag. Där får vi höra om tidsschemat som höll… eller sprack, var Håkan och Lasse sprang fel, var kartan inte stämde, klungan kom till fel gaffling, hur laget egentligen skulle sett ut, hur mycket lera som kan finnas på en åker, om ungdomarna som kom i mål samtidigt och allt annat mer eller mindre intressant.

På söndagen åker vi buss (?) till en nu förändrad arena. Det är stora tomma partier i vindskyddsområdet, trots att dagens tävling har nästan 4000 startande. Man kan också märka att det talas mycket mindre finska runt om oss denna dagen.

Efter att alla sprungit, ätit mat, shoppat och följt världselitens tävlande åker vi åter mot Hässleholm. Vi stannar och äter på vägen hem och brukar vara hemma ca kl 21.

 

Välkomna med!!!

Skribent: Lars Hallabro
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Hässleholms OK - Orientering
c/o Yvonne Andersson, Mejselvägen 4
28149 Hässleholm

Kontakt:
Tel: 0451-821 76
E-post: This is a mailto link

Se all info